AIR EVPi

PENDAHULUAN

Air merupakan bahan semulajadi yang utama di permukaan bumi ini, ianya meliputi 70% kejadian alam dan memberi kehidupan kepada manusia, tumbuhan serta haiwan. Otak manusia sahaja terdiri daripada 85% air. Air adalah penyumbang terbesar kepada semua sistem kehidupan dan tanpanya tidak akan ada sesuatu aktiviti dapat dilakukan. Air juga bersifat pelarut sejagat.

Dalam makanan yang kita ambil pada setiap hari, ia seberanya telah dipenuhi oleh pelbagai bahan pencemaran yang terdiri daripada bahan pengawet, kimia dan ditambah dengan agen tiruan. Ini akan meningkatkan kadar kandungan toksid dalam tubuh dan apabila tubuh tidak mampu menampung, ianya akan menjejaskan kesihatan. Itulah sebabnya mengapa kehidupan moden kini menderita dengan pelbagai penyakit yang boleh membawa maut. Bermula dari masalah biasa seperti sembelit, sakit kepala, alahan dan penyakit kulit, ia menunjukkan  keadaan dimana longgokan toksid yang tinggi akan mengakibatkan Diabetes, Penyakit Ginjal, Tekanan Darah Tinggi, Kanser dan banyak lagi penyakit berbahaya.

 Sedap atau sihat ?

KEPERLUAN AIR DALAM TUBUH

Setiap individu memerlukan air minima 50% pada kiraan auns daripada jumlah berat badan. Sebagai contoh individu yang mempunyai berat 200 paun ( lk 90 kg ) memerlukan minima 100 auns ( 3 liter ) air. Untuk kesehatan yang optima. Adalah dicadangkan supaya mengambil 32 oz ( 960 cc ) air bagi setiap 30 lbs ( 13.6 kg ) berat badan.

Kekurangan pengambilan air merupakan punca utama kepada kelesuan sepanjang hari.
Kajian menunjukkan bahawa 80% mereka yang mengidap sakit dibahagian belakang dan sendi tubuh kerana kelegaan mereka mengambil 8-10 gelas air sehari. Air tersebut pula. mestilah bersifat serupa dengan keperluan tubuh sebgaimana yang terdapat pada Air Pi.


EVPi melalui penyediaannya yang sangat unik dan halus secara fizikalnya sahaja mampu bertindak menyerap dan meneutral toksid serta toksin. Ianya menjadi lebih terserlah dengan kombinasi ribuan kod gelombang yang menjana fungsi organ dan sistem serta bertindak membenteras gelombang penyakit akut dan kronik. Dengan tenaga yang sangat dinamik, EVPi berupaya menjangkau kronik Miasma ( Punca Penyakit Keturunan ) dan sistem saraf pusat yang seterusnya melalui jaringan sel neuron akan merangsang sistem ketahanan semulajadi tubuh dalam meningkatkan kekebalan terhadap serangan pelbagai penyakit masa kini.

Kebaikan air EVPi

1. Rasanya yang lazat, lembut dan memberi kepuasan.
2. Menyalurkan tenaga segera
3. Mengandungi mineral yang seimbang.
4. Lebih oksigen
5. Anti-oksidan
6. Perlindungan dan penyembuhan penyakit secara semulajadi
7. Neutral asid
8. Penawar toksid dan toksin
9. Koreksi sistem tubuh.
10. Imbangi minda, emosi dan jiwa.
11. Membangun organ lemah.
12. Memusnahkan gelombang penyakit.APAKAH AIR EVPi ?

EVPi ialah air minuman yang dihasilkan melalui peroses kombinasi air Pi bersama ribuan kod tenaga gelombang yang berupaya membantu dalam merawat dan pemeliharaan kesihatan manusia pada masa kini.
Untuk mencapai kesan terbaik penyediaan EVPi adalah seperti berikut :
1. pH alkali untuk meneutralkan asid.
2. Mikro-partikel segera menembusi selaput mukosa, intra-sel dan tisu tubuh.
3. Lebih oksigen untuk melahirkan sel yang sihat.
4. Bersifat ion meneutralkan radikal bebas dan bertindak sebagai anti-penuaan.
5. Bebas dari bahan kimia, toksid dan bakteria penyebab penyakit.
6. Mengandungi ribuan kod gelombang elektro-magnetik yang dipertenagakan melalui kaedah teknologi hf.


EVPi melalui beberapa sistem pemperosesan zikal bermula daripada Pra-Rawatan Air yang mengandungi pengaktifan Kabon dan proses Osmosis Songsang bagi menyingkirkan pencemaran air dari sumber utamanya.
Untuk mencapai tahap air beralkali dan mengandungi mineral yang diperlukan oleh tubuh EVPi melalui sistem penapisan terdiri daripada batu karang dan pasir yang terpilih bersama sejumlah batu-batuan yang bermutu tinggi bagi menghasilkan air beroksigen, berion dan mineral yang seimbang serta mengandungi Tenaga Hayat mesra tubuh.

Bagi menjadikan air yang bersifat sucihama EVPi melalui peroses sinaran ultraungu yang menggunakan radiasi dengan jarak gelombang pendek melalui Ultra-violet Sterilizer. EVPi juga disediakan dengan aplikasi teknologi Nano.


Carta pH EVPi
EVPi merupakan air yang diubah struktur molekulnya , disusun semula dan dipertenagakan melalui gelombang elektromagnetik supaya bersesuaian dengan cecair tubuh bagi membantu mencegah dan merawat penyakit.


Anda juga mungkin meminati.....

created by sox_vocter